ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: Αν έχετε εντοπίσει στο χώρο σας ποντίκια, μην επιχειρήσετε να κάνετε τίποτα μόνοι σας. Δυστυχώς δεν θα καταφέρετε κάτι και επιπλέον όλα τα κοινά ποντικοφάρμακα του εμπορίου, είναι επικίνδυνα. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε καλά πως και που θα τα χρησιμοποιήσετε. Αν έχετε μικρά παιδιά και κατοικίδια ζωάκια πρέπει να έχετε πολύ καλή γνώση του αντικειμένου. Η καλύτερη λύση είναι μια ασφαλής και αξιόπιστη επαγγελματική απολύμανση για ποντίκια ή αλλιώς μυοκτονία.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Είμαστε η εταιρεία που σίγουρα θα σας βοηθήσει να τα ξεφορτωθείτε. Οι τεχνικοί μας είναι πάρα πολύ έμπειροι. Θα έρθουν γρήγορα στο χώρο σας και θα τον επιθεωρήσουν. Με τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτουν, θα τοποθετήσουν πλαστικούς δολωματικούς σταθμούς ή μεταλλικούς σταθμούς με κόλλα αναλόγως το χώρο και την περίπτωση. Όσον αφορά αποχετεύσεις, βόθρους και φρεάτια, η απολύμανση για ποντίκια θα γίνει με ειδικά υποκαπνιστικά προϊόντα.

Όλα τα φάρμακα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πολύ τοξικά για όλα τα τρωκτικά. Στην απολύμανση για τρωκτικά που διενεργούμε σας παρέχουμε και πιστοποιητικό μυοκτονίας με αναγραφόμενα πάνω την ημερομηνία, τον ειδικό γεωπόνο μας και τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Βέβαια στο εμπόριο θα βρείτε και εσείς ποντικοφάρμακα. Όμως δεν τα προτείνουμε επειδή μπορεί να προκαλέσουν κακό στην υγεία τόσο τη δική σας όσο και των παιδιών σας ή στα ζωάκια που έχετε για συντροφιά. Αν δείτε ποντίκι στο σπίτι η απολύμανση από επαγγελματίες είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.

Οι τεχνικοί μας αφού έρθουν στο σπίτι ή το κατάστημά σας, θα το εξετάσουν εξονυχιστικά. Με την εμπειρία που έχουν και λαμβάνοντας υπόψιν το χώρο καθώς και όλους εκείνους τους παράγοντες που χρήζουν προσοχής, θα έρθουν σε συνεννόηση με τον γεωπόνο της εταιρείας μας. Τότε θα καταστρώσουν ένα σχέδιο απολύμανσης που θα αρμόζει αποκλειστικά και μόνο στη δική σας περίπτωση.

Σκοπός μας αρχικά είναι να βρεθούν όλα τα σημεία εισόδου των ποντικιών και να σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Έπειτα θα χρησιμοποιήσουμε τις μεθόδους μας σε στρατηγικά σημεία βάση των κινήσεων των εισβολέων μέσα στον χώρο σας. Στο τέλος της εφαρμογής θα σας ενημερώσουμε και συμβουλέψουμε για το πως δεν θα βρεθείτε ποτέ ξανά αντιμέτωποι με τρωκτικά.

Πως εισχωρούν και ποια είναι τα σημάδια των ποντικιών

Τα ποντίκια είναι πολύ δραστήρια, ψάχνουν συνεχώς τροφή και αν χρειαστεί αλλάζουν συνεχώς περιβάλλον. Τα κυριότερα σημεία που τρωκτικά εισχωρούν στον χώρο μας είναι τα παρακάτω:

  • Οροφή του σπιτιού κυρίως όταν υπάρχουν κεραμίδια
  • Τρύπες, ανοίγματα στον τοίχο
  • Από τη πόρτα η παράθυρα σε χαμηλά σπίτια
  • Από διακλαδώσεις δέντρων που καταλήγουν κοντά σε μπαλκόνια η σημεία εισόδου προς το σπίτι
  • Από την αποχέτευση
  • Από πράγματα και συσκευασίες που φέρνουμε στον χώρο μας

Οπότε αν υπάρχει κάποιο ποντίκι στον χώρο μας υπάρχουν σημάδια που μας το μαρτυρούν; Βεβαίως, τα πιο σημαντικά είναι τα εξής:

Σημάδια ποντικιών
Σημάδια ποντικιών

Το πιο κλασικό σημάδι πως υπάρχει ποντίκι στο σπίτι σας είναι οι τρύπες συσκευασίες φαγώσιμων προϊόντων. Όπως είπαμε τα ποντίκια ψάχνουν συνεχώς για τροφή. Όταν φτάνουν στη κουζίνα ή σε μέρος με τροφές αρχίζουν και ”ροκανίζουν” συσκευασίες όπως φρυγανιές και άλλα σχετικά προϊόντα στα ντουλάπια και σε σχετικά μέρη.

Τα ποντίκια μπορούν να ροκανίσουν σχεδόν οτιδήποτε. Σκεφτείτε πως αν παράδειγμα υπάρχει μια ξύλινη επιφάνεια ανάμεσα στο ποντίκι και την εύρεση τροφής δημιουργούν μια τρύπα δίοδο. Έτσι αν εντοπίζετε περίεργες τρύπες σε διάφορα σημεία που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι είναι μάλλον υπάρχει κάποιος εισβολέας και χρειάζεστε απολύμανση για ποντίκια.

Αν βρίσκετε μικρά περιττώματα σε ντουλάπια και σε διάφορα σημεία υπάρχει κάποιο τρωκτικό. Είναι ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια της ύπαρξης τους. Επίσης οι συνεχείς ήχοι ροκανίσματος δείχνουν το ίδιο πράγμα. Τα ποντίκια μπορούν πραγματικά να τρώνε όλη τη μέρα.

Με ποιους τρόπους γίνεται η απολύμανση για ποντίκια

Η καταπολέμηση των τρωκτικών γίνεται με απολύμανση – μυοκτονία. Στην απολύμανση ποντικιών χρησιμοποιούμε εξελιγμένα τρωκτικοκτόνα προϊόντα, φάκες, κόλλα και μεταλλικούς ή πλαστικούς δολωματικούς σταθμούς.

Τα ποντικοφάρμακα που χρησιμοποιούμε περιέχουν μία ισχυρή δόση αντιπηκτικού φαρμάκου. Μόλις το φάνε τα ποντίκια θα τους προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία και έτσι θα πεθάνουν. Αυτά συνήθως τα τοποθετούμε μέσα σε παγίδες. Για να γίνουμε ακόμα πιο σαφείς, τα τοποθετούμε μέσα σε πλαστικούς δολωματικούς σταθμούς και πάντοτε σε εξωτερικούς χώρους.

Στους εσωτερικούς, τοποθετούμε μεταλλικούς σταθμούς (multi catch) όπου είναι παγίδες (φάκες) που περιέχουν ειδική κόλλα. Το ποντίκι μπαίνοντας μέσα κολλάει πάνω στην κόλλα και εγκλωβίζεται. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαφυγής και παραμένει εκεί κολλημένο μέχρι να ψοφήσει.

Δολωματικός σταθμός
Δολωματικός σταθμός

Τι να προσέχω για να μην χρειαστώ απολύμανση για ποντίκια

Τα ποντίκια εμφανίζονται μερικές φορές τυχαία, όπως όταν τα φέρνουμε κατά λάθος εμείς στο σπίτι αλλά πάντα κάποιες συνθήκες ευνοούν την ύπαρξη τους. Έτσι πρέπει να προσέχουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα, για να μην χρειαστούμε ποτέ εκτεταμένες απολυμάνσεις ποντικιών, ας δούμε ποια είναι αυτά.

Αρχικά πρέπει να εντοπίζουμε στον χώρο μας ρωγμές και ανοίγματα σε τοίχους ή στο πάτωμα που συνδέονται με εξωτερικό περιβάλλον ή και την αποχέτευση. Μόλις τα αντιληφθούμε καλό είναι να τα σφραγίζουμε γιατί είναι οι κύριες είσοδοι των τρωκτικών.

Δεν πρέπει να αφήνουμε ψίχουλα και τροφή σε κοινή θέα στο σπίτι μας. Τα ποντίκια είναι πολύ ικανά στο να την εντοπίζουν. Πρέπει οπότε να δείχνουμε αυστηρή επιμέλεια στη καθαριότητα, να μην αφήνουμε άπλυτα πιάτα, σκουπίδια και γενικά να μηδενίσουμε τις πιθανότητες προσέλκυσης ποντικιών.

Ένας πολύ κοινός τρόπος που εισέρχονται τα ποντίκια στον χώρο μας είναι η αποχέτευση. Συνήθως βρίσκουν δίοδο από τα σιφώνια καθώς τα ποντίκια είναι και ικανότατοι κολυμβητές. Γι’ αυτό η συντήρηση και η επίβλεψη της αποχέτευσης μας είναι πολύ χρήσιμη ειδικά εάν υπάρχουν κρούσματα τρωκτικών. Οι τεχνικοί θα εντοπίσουν τις εισόδους αλλά και τα χαρακτηριστικά της ύπαρξης τους.

Ποια είναι τα κύρια είδη ποντικιών που συναντάμε

Τα κυριότερα είδη τρωκτικών που συναντάμε είναι ο λεγόμενος μαυροποντικός (Rattus rattus), ο Νορβηγικός αρουραίος με καστανό χρώμα(Rattus norvegicus) και ο οικιακός ποντικός (Mus musculus domesticus). Το ποντίκι και ο αρουραίος έχουν διαφορές στη σωματοδομή και τη συμπεριφορά.

Το κακό με τα τρωκτικά που ζουν καιρό στη κοινωνία των ανθρώπων είναι πως έχουν εξοικειωθεί και δεν φοβούνται ή αποφεύγουν τον άνθρωπο όπως τα πιο άγρια τρωκτικά.

Στο ερώτημα πόσες μέρες θα χρειαστούν μέχρι να ξεφορτωθείτε τα ποντίκια, θα σας απαντήσουμε ότι συνήθως χρειάζονται από 2 μέχρι 5 ημέρες από τη στιγμή που θα φάνε το δόλωμα. Όμως και πάλι αυτό δεν είναι σίγουρο διότι μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει ο περιβάλλοντας χώρος σας καθώς και ο πληθυσμός των ποντικών. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και η μόνωση του κτιρίου και αν επιδιορθώνονται οι πιθανές εισόδοι για τα ποντίκια. Έτσι ανάλογα τη περίπτωση μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη εφαρμογή ή να γίνεται τακτικός έλεγχος για να απαλλαγείτε οριστικά από τα ποντίκια.

Ασφαλώς και όχι. Οτιδήποτε χρησιμοποιούμε είναι απολύτως ασφαλές, εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα σκευάσματα και οι τεχνικές μας είναι ακίνδυνες τόσο για το κατοικίδιό σας όσο και για εσάς, τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και το περιβάλλον. Τα τροφοελκυστικά δολώματα είναι χαμηλής τοξικότητας και τοποθετούνται σε σημεία που δεν έχει πρόσβαση το κατοικίδιο σας. Ο τεχνικός μας σε κάθε περίπτωση θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και θα σας ενημερώσει λεπτομερώς για τα πάντα.

Το κόστος μιας μυοκτονίας εξαρτάται από κάποιες βασικές παραμέτρους. Στον κλάδο μπορεί να ακούτε τιμές για μια απλή μυοκτονία από 30 ευρώ αλλά αυτό δεν είναι το θέμα. Οι βασικοί παράγοντες που θα διαμορφώσουν τη τιμή μιας μυοκτονίας είναι:

  • Έκταση κτιρίου που θα πραγματοποιηθεί η απολύμανση
  • Ο αριθμός και η ποσότητα δολωματικών σταθμών και φαρμάκων που θα χρησιμοποιηθούν
  • Πληθυσμός τρωκτικών που θα αντιμετωπίσουμε, κάτι που κάνει πιο εκτενή τον έλεγχο εκτός από τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιήσουμε. Επίσης θα μεγαλώσει αρκετά τον χρόνο των εργασιών

Στη περίπτωση που εντοπιστούν ποντίκια στον χώρο σας το πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η σωστή αντιμετώπιση και η εξάλειψη τους. Οι τιμές πολλές φορές δίνονται προκαταβολικά χωρίς να δικαιολογούν το μέγεθος της εφαρμογής. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή αλλάζουν οι τιμές ή προσαρμόζονται οι υπηρεσίες σε αυτές κάτι που δεν λύνει το πρόβλημα.

Η εφαρμογές μυοκτονίας είναι στην ουσία όλες οι ενέργειες που κάνουμε προκειμένου να εξουδετερώσουμε κάθε είδους τρωκτικά όπως ποντίκια και αρουραίους. Η εξάλειψη τους γίνεται με ασφαλείς και πιστοποιημένους τρόπους αντιμετώπισης. Κατά την εφαρμογή μυοκτονίας εκτός από τον εντοπισμό εξετάζουμε επίσης σημεία εισόδου και όλους τους παράγοντες που θα κρατήσουν μακριά τα τρωκτικά.