ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ

ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ – 210 960 7777

ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΑΜΕΣΑ: Η εταιρεία μας εκτός από υπηρεσίες αποχετευτικών δικτύων σας εξυπηρετεί και σε περιπτώσεις που χρειάζεστε αντλήσεις υδάτων. Ειδικότητα μας όλα τα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να χρειαστείτε άντληση νερού επειγόντως. Η διαθεσιμότητα μας είναι 24ωρη και οι χρόνοι απόκρισης μας είναι πολύ μικροί. Σε αυτή τη σελίδα θα δούμε με ποια μέσα εφαρμόζουμε άντληση υδάτων, γιατί και ποιοι χώροι πλημμυρίζουν. Επίσης θα απαντήσουμε σε όλες σας τις ερωτήσεις.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ
ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ

Η άντληση υδάτων είναι η απορρόφηση νερού, καθαρού και ακάθαρτου όπως και υγρών λυμάτων και λάσπης, από χώρους που έχουν πλημμυρίσει. Σκοπός της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι η προσέγγιση στους χώρους που χρήζουν άντλησης και η άμεση μετακίνηση του νερού.

Για τις αντλήσεις χρειάζεται κατάλληλη τεχνογνωσία και φυσικά ειδικός εξοπλισμός. Χρησιμοποιώντας ισχυρές απορροφητικές αντλίες μπορούμε να αδειάσουμε πλημμυρισμένους χώρους σε πολύ μικρούς χρόνους. Οι τεχνικοί μας θα τοποθετήσουν την αντλία στρατηγικά στο πιο κατάλληλο σημείο και θα αποσυμφορήσουν αποτελεσματικά τον χώρο που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Σε ποιους χώρους εφαρμόζουμε άντληση υδάτων

Τα σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα συνήθως είναι οι υπόγειοι και ημιυπόγειοι χώροι. Είναι εύλογο να καταλάβουμε πως οι χώροι που βρίσκονται χαμηλά συγκρατούν πολύ εύκολα το διαρρέον νερό και τείνουν να πλημμυρίζουν. Τα λιμνάζοντα νερά μετά από μια πλημμύρα ή διαρροή είναι καλό να μετακινούνται γιατί θα διαβρώσουν τοίχους και σωλήνες ενώ με τον καιρό μπορεί να δημιουργηθεί μούχλα και παθογόνοι για την υγεία μικροοργανισμοί.

Μερικά παραδείγματα που εφαρμόζεται κατά κόρον η άντληση υδάτων είναι:

  • Υπόγεια γκαράζ
  • Υπόγειες αποθήκες
  • Φωταγωγοί
  • Ασανσέρ, ανελκυστήρες
  • Αντλιοστάσια
  • Πλοία
  • Στρατόπεδα
  • Βιομηχανίες
  • Ξενοδοχεία

Πως προκαλούνται πλημμύρες;

Οι πλημμύρες τις περισσότερες φορές δημιουργούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα. Τα φυσικά φαινόμενα όπως έντονες βροχοπτώσεις είναι η νούμερο 1 αιτία πλημυρών. Ειδικά στις πόλεις που δεν υπάρχουν πλούσιες δασικές εκτάσεις για να συγκρατήσουν το βρόχινο νερό, τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα. Μετά από μια απότομη νεροποντή τα νερά διαφεύγουν παρασέρνοντας λάσπες, πέτρες και ότι άλλο βρεθεί στον δρόμο τους.

Αιτίες πλημμύρας
Αιτίες πλημμύρας

Ένα άλλο πιο σπάνιο φαινόμενο είναι η υπερχείλιση ποταμιών και φραγμάτων μετά από έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένες παθογένειες που ευνοούν τις πλημμύρες όπως η κακή συντήρηση των δικτύων αποχέτευσης. Όταν τα νερά διαφεύγουν μετά από μια έντονη βροχή αν δεν απορροφηθούν από τα φρεάτια προς την αποχέτευση παραμένουν στην επιφάνεια και συνεχίζουν την πορεία τους. Είναι ζωτικής σημασίας μια υγιείς λειτουργία του δικτύου.

Τα βουλωμένα φρεάτια είναι ο κυριότερος λόγος που έχουμε πλημμύρες. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν οι βουλωμένες υδρορροές και σιφώνια ομβρίων υδάτων. Επίσης αν οι σχάρες είναι μπλοκαρισμένες αποτρέπουν την είσοδο του νερού.

Έτσι αν έχουμε βουλωμένους αγωγούς πρέπει να γίνει απόφραξη. Επιπλέον αν οι σωληνώσεις του δικτύου είναι παλαιωμένες ή έχουν βλάβες πρέπει να επιδιορθωθούν. Οι διαρροές είναι ένα ακόμη μείζον θέμα που μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες. Η εταιρεία μας θα εντοπίσει κάθε βλάβη και φραγή της αποχέτευσης με τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά μέσα.

Το κόστος της άντλησης υδάτων δεν είναι σταθερό και αλλάζει ανάλογα τη περίπτωση. Η τιμή διαμορφώνεται βάσει της ποσότητας του νερού που πρέπει να μετακινηθεί και της δυσκολίας προσέγγισης του χώρου. Επίσης ρόλο παίζει ο χρόνος εργασιών καθώς και η ώρα, παράδειγμα αν ένα έκτακτο περιστατικό συμβεί νύχτα αλλάζει και το κόστος. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία Αποφράξεις Γλυφάδα σας παρέχει τις πιο οικονομικές τιμές στον κλάδο για τις πιο αξιόπιστες υπηρεσίες.

Ο χρόνος απόκρισης της εταιρείας μας σε κλήσεις έκτακτων περιστατικών είναι κάτω των 20 λεπτών. Όλα μας τα συνεργεία διαθέτουν ειδικό μηχάνημα άντλησης. Με τεχνολογία GPS το τηλεφωνικό μας κέντρο εντοπίζει τους κοντινότερους τεχνικούς και τους στέλνει άμεσα στον χώρο σας.

Η εφαρμογή άντλησης διαφέρει ανάλογα τη περίπτωση. Σε γενικές γραμμές προσεγγίζουμε τον χώρο και κρίνουμε που πρέπει να τοποθετήσουμε τη μηχανική αντλία απορρόφησης. Σε περίπτωση που ο χώρος δεν έχει βουλωμένη αποχέτευση και είναι παράδειγμα υπόγειο ενώνουμε την αντλία του μηχανήματος με το δίκτυο. Έτσι στέλνουμε τα νερά ή τα ρευστά λύματα απευθείας στο δίκτυο της αποχέτευσης. Αν το δίκτυο αντιμετωπίζει φράξιμο τα νερά αποθηκεύονται και αδειάζουν σε δεύτερη φάση. Τέλος αν ο χώρος δεν είναι εσωτερικός μπορούμε και μετακινούμε τα νερά απευθείας στο εξωτερικό περιβάλλον.