ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: Μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που σας προσφέρει η εταιρεία μας είναι ο καθαρισμός της αποχέτευσης. Η υπηρεσία αυτή σας απαλλάσσει από το άγχος ενός αποχετευτικού δικτύου που σας προκαλεί συχνά προβλήματα. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας ολόκληρο το 24ωρο. Καλέστε μας για ένα ραντεβού ώστε να κάνουμε μία εκτίμηση της κατάστασης του δικτύου σας και να σας συμβουλεύσουμε για το πώς θα το διατηρήσετε καθαρό και λειτουργικό.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ Ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ο τακτικός καθαρισμός της αποχέτευσης μας μηδενίζει τις πιθανότητες να έρθουμε αντιμέτωποι με μια μεγάλη και σοβαρή βλάβη στο δίκτυο μας. Κάθε πρόβλημα στους σωλήνες των αποχετευτικών δικτύων σημαίνει και επιπλέον έκτακτο οικονομικό κόστος. Όπως ξέρουμε, ο κίνδυνος να βουλώσει οποιαδήποτε αποχέτευση είναι υπαρκτός καθημερινά.

Αν η αποχέτευση σας δίνει σημάδια προβλημάτων όπως εγκλωβισμό αντικειμένων στις σωληνώσεις πρέπει να είστε πολύ συνεπείς σε κινήσεις καθαρισμού. Αν το κάνετε με σπιτικούς τρόπους πρέπει να το κάνετε πολύ τακτικά γιατί η αποτελεσματικότητα τους δεν είναι τόσο άρτια σε σχέση με εξειδικευμένες εφαρμογές καθαρισμού. Ωστόσο πιο κάτω θα αναφέρουμε κάποιες αρκετά αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τον καθαρισμό της αποχέτευσης.

Ποια όμως είναι τα σημάδια που μας δείχνουν πως το δίκτυο μας ενδεχομένως χρειάζεται καθαρισμό;

Σημάδια που μας δείχνει πως χρειάζεται καθαρισμό το δίκτυο μας

Τα κυριότερα συμπτώματα που μαρτυρούν πως χρειάζεται καθαρισμός της αποχέτευσης σας είναι:

 Συμπτώματα πως χρειάζεστε συντήρηση και καθαρισμό δικτύου
Συμπτώματα πως χρειάζεστε συντήρηση και καθαρισμό δικτύου
  • Το νερό δεν αποστραγγίζεται γρήγορα και τα νερά μπορεί να λιμνάζουν για αρκετή ώρα. Το σύμπτωμα αυτό μπορεί να το παρατηρείσετε στον νεροχύτη της κουζίνας, στον νιπτήρα του μπάνιου, στη μπανιέρα ή και στη λεκάνη.
  • Ακούτε περίεργους ήχους κατά την αποστράγγιση του νερού, κάτι που δείχνει πως υπάρχει δυσκολία απορρόφησης στις σωληνώσεις.
  • Δυσάρεστες μυρωδιές από την αποχέτευση. Αυτό μας δείχνει πως οργανικές ύλες εγκλωβίζονται στις σωληνώσεις και με τον καιρό σαπίζουν.
  • Διαρροές σε σωλήνες της αποχέτευσης. Μπορείτε να το παρατηρείσετε αν εντοπίζετε υγρασία σε τοίχους που περνούν σωλήνες της αποχέτευσης ή σε φρεάτια που λιμνάζουν τα νερά.

Ποιες είναι οι βασικές αιτίες που χρειάζεται καθαρισμός της αποχέτευσης μας

Οι σημαντικότεροι λόγοι που τα αποχετευτικά δίκτυα χρειάζονται καθαρισμό είναι:

  • Τρίχες, σκουπίδια, χαρτί, λίπη και υπολείμματα τροφής που ρίχνουμε στην αποχέτευση.
  • Κακοτεχνίες στη κατασκευή του δικτύου. Μερικά παραδείγματα είναι η κακή συναρμογή των σωλήνων και ο κακός σχεδιασμός που μπορεί να διαμορφώνει απότομες γωνίες και στενούς αγωγούς.
  • Η παλαιότητα του δικτύου. Τα πιο παλιά αποχετευτικά δίκτυα έχουν πιο φθαρμένες σωληνώσεις και επιβάρυνση πολλών χρόνων.
  • Η κακή συντήρηση της αποχέτευσης. Τα δίκτυα που μπορεί να είναι παλιά  ή να επιβαρύνονται από πολλούς ένοικους πρέπει να συντηρούνται τακτικά. Αν αμεληθεί αυτό για πολύ καιρό στο μέλλον έχουμε πολλές παθογένειες όπως βλάβες, διαρροές και συνθήκες που ευνοούν φραγή.

Πως πραγματοποιείται ο επαγγελματικός καθαρισμός της αποχέτευσης

Οι επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού πραγματοποιούνται με τρεις βασικές τεχνικές.

Καθαρισμός με υδροβολή: Αυτή η μέθοδος επιτυγχάνεται με τη χρήση πιεστικών μηχανημάτων 3ης γενιάς. Η ρίψη νερού με υψηλή πίεση καθαρίζει ακόμα και τους πιο φραγμένους αγωγούς. Διασπάει κάθε είδους υλικό που είναι η αιτία του βουλώματος, όχι μόνο λύματα και πουριά αλλά και πέτρες ή μπάζα.

Καθαρισμός αποχέτευσης με υδροβολή
Καθαρισμός αποχέτευσης με υδροβολή

Με την υδροβολή καθαρίζει με επιτυχία η αποχέτευση και η ροή του νερού επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα. Είναι μια μέθοδος ιδανική για τον καθαρισμό κάθε είδους σωλήνα και υδρορροής ανεξαρτήτου διαμέτρου και διαστάσεως.

Την χρησιμοποιούμε ακόμα και σε πιο δύσκολες καταστάσεις όπως π.χ. όταν πρόκειται να απομακρύνουμε ρίζες δέντρων οι οποίες έχουν φράξει το σύστημα. Η υδροβολή είναι ο πιο δημοφιλής και αποτελεσματικός τρόπος και για τον καθαρισμό φρεατίων.

Καθαρισμός με ηλεκτροκίνητη ατσαλίνα: Μία άλλη μέθοδος καθαρισμού της αποχέτευσης αφορά τη χρήση ειδικών εξελιγμένων ηλεκτροκίνητων περιστροφικών μηχανημάτων. Την εφαρμόζουμε συνήθως σε δίκτυα παλαιά, υπερευαίσθητα ή πολύ ταλαιπωρημένα όπου η μέθοδος της υδροβολής δεν ενδείκνυται.

Τα μηχανήματα αυτά έχουν ένα μεταλλικό καλώδιο σχήματος σπιράλ και όταν εισχωρήσουν μέσα στους σωλήνες δουλεύουν σε υψηλές ταχύτητες. Ο στρόφαλος με τον οποίο συνδέονται περιστρέφεται και με τη δύναμη αυτή διασπώνται όλα τα υλικά, σκουπίδια και αντικείμενα που έχουν συσσωρευτεί στα τοιχώματα και βουλώνουν την αποχέτευση. Έτσι η ροή των υδάτων επανέρχεται και πάλι ενώ οι σωλήνες έχουν καθαρίσει εντελώς.

Ηλεκτροκίνητη ατσαλίνα
Ηλεκτροκίνητη ατσαλίνα

Καθαρισμός με ριζοκοπτικά μηχανήματα: Σε περιπτώσεις που έχουν βουλώσει δίκτυα από ρίζες δέντρων, τότε ο καθαρισμός τους γίνεται με ειδικά ριζοκοπτικά μηχανήματα. Εάν οι ρίζες δεν είναι ορατές ή βρίσκονται πολύ βαθιά στο δίκτυο, τις εντοπίζουμε με τη βοήθεια της κάμερας απόφραξης και στη συνέχεια τις κόβουμε με τα ριζοκοπτικά. Τα συγκεκριμένα εργαλεία που διαθέτει η εταιρεία Αποφράξεις Γλυφάδα, κόβουν ρίζες κάθε διαμέτρου.

Καθαρίζουμε κάθε σημείο του αποχετευτικού δικτύου

Οι αξιόπιστες υπηρεσίες που εφαρμόζουμε αφορούν όλα τα σημεία της αποχέτευσης, όπως:

Θα σας προτείνουμε δυο αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε την αποχέτευση σας. Στον πρώτο θα χρειαστείτε ξύδι, αλάτι και ζεστό νερό. Δημιουργείστε σε μια μεγάλη κούπα ένα μείγμα με αλάτι και λευκό ξύδι. Οι ποσότητες να είναι χωρισμένες ισομερώς. Αδειάστε το στην αποχέτευση και περιμένετε για 20 λεπτά. Έπειτα αδειάστε 3 λίτρα νερό ζεστό στην αποχέτευση. Αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία.

Ο δεύτερος τρόπος είναι χρήση σύρματος. Ισιώστε με μια πένσα το σύρμα και λυγίστε την άκρη του δημιουργώντας ένα μικρό άγκιστρο. Φορέστε τα γάντια σας  και εισχωρώντας το σύρμα προσπαθήστε να εντοπίσετε μέσω της αντίστασης που θα νιώσετε, εμπόδια στην αποχέτευση. Ξηλώστε τα με προσεκτικές κινήσεις ώσπου να μην νιώθετε αντίσταση. Στο τέλος αδειάστε 3 λίτρα καυτό νερό.

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι ίδια για κάθε δίκτυο. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά την κατάσταση της κάθε αποχέτευσης. Ανάλογα με την εικόνα που θα αποκομίσει θα μπορεί με ασφάλεια να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη με στοιχεία για τις ανάγκες καθαρισμού του δικτύου. Οι βασικοί παράγοντες που θα κρίνουν τη συχνότητα είναι η παλαιότητα του, η χρήση, η επιβάρυνση η αρχιτεκτονική σχεδίαση του και άλλα.

Η τιμή ενός καθαρισμού της αποχέτευσης εξαρτάται από το λόγο που χρειάζεται καθαρισμό, το σημείο στο δίκτυο αλλά και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε. Η τιμή για μια μεμονωμένη επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και απόφραξη μπορεί να είναι γύρω στα 40-50 ευρώ. Από την άλλη αν έχετε επιλέξει ένα προνομιακό πρόγραμμα συντήρησης γιατί το δίκτυο σας το χρειάζεται, ο καθαρισμός μπορεί να κοστίζει μόλις 15 ευρώ.