ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ ΑΜΕΣΑ: Στα φρεάτια καταλήγουν τα λύματα από τις κατοικίες, τις επιχειρήσεις και γενικά όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις. Η ομαλή λειτουργία τους είναι πολύ σημαντική διότι μέσω των φρεατίων, τα όμβρια ύδατα διοχετεύονται στη κεντρική αποχέτευση. Το ξεβούλωμα του φρεατίου είναι μονόδρομος σε περίπτωση φραγής γιατί η σύνδεση της αποχέτευσης σας με αυτή του κεντρικού δικτύου γίνεται προβληματική.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ
ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

Σε αυτή τη σελίδα θα μιλήσουμε για τους λόγους που βουλώνουν τα φρεάτια. Επίσης θα δούμε πως δουλεύουν, με ποιους τρόπους γίνεται η απόφραξη του φρεατίου και γιατί να επιλέξετε την εταιρεία μας για να λύσει το πρόβλημα σας.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΦΡΕΑΤΙΟΥ

Τα φρεάτια βουλώνουν κυρίως από τα λύματα που διαφεύγουν από τις οικίες και όλα τα κτήρια της πόλης άλλωστε αυτή είναι και η κύρια χρήση τους. Οργανικά και ανόργανα λύματα όπως λίπη, χαρτιά, υπολείμματα σαπουνιού, τροφών, τρίχες, και κάθε είδους σκουπιδιών που πετάμε στην αποχέτευση.

Εκτός από τα όμβρια ύδατα των κτιρίων απόφραξη του φρεατίου μπορεί να προκληθεί και από σκουπίδια που μπαίνουν εξωτερικά του φρεατίου. Φύλλα δέντρων, χώμα, πέτρες και σκουπίδια που βρίσκονται στο δρόμο μπορεί να εισχωρήσουν. Γι’ αυτό και τα φρεάτια έχουν προστατευτική σχάρα για να το αποτρέψουν.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα όπως οι βροχές, πολλές φορές κατεβάζουν λάσπες και πέτρες που καταλήγουν στα φρεάτια. Σε αυτή τη παθογένεια συμβάλλουν και τα είδη βουλωμένα ή μισοβουλωμένα φρεάτια της αποχέτευσης που δεν συγκρατούν το νερό της βροχής. Σε αυτή τη περίπτωση πλημμυρίζουν μαζί και οι δρόμοι και καμιά φορά και περιουσίες πολιτών.

Οι ρίζες δέντρων που αναπτύσσονται υπογείως είναι άλλη μια αιτία που βουλώνουν τα φρεάτια. Οι ρίζες εκτός ότι τραυματίζουν ή καταστρέφουν τους αγωγούς που καταλήγουν στο κεντρικό δίκτυο, παγιδεύουν και πολλά σκουπίδια.

Τέλος η κακή κατασκευή όπως και η κακή συντήρηση των φρεατίων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο ευάλωτα είναι. Σε πιο σύνθετες καταστάσεις που το φραγή είναι σε μεγάλο βάθος μπορεί να πραγματοποιηθούν και αποφράξεις με κάμερα διάγνωσης. Εκεί θα βρούμε ακριβώς σε ποιο σημείο των σωληνώσεων υπάρχει το πρόβλημα.

Με ποιους τρόπους γίνεται η απόφραξη φρεατίου

Η αποφράξεις φρεατίων πραγματοποιούνται με τους παρακάτω τρόπους:

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ - ΤΡΟΠΟΙ

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για το ξεβούλωμα του φρεατίου είναι με τη χρήση της υδροβολής υψηλής πίεσης. Η υδροβολή στην ουσία είναι ρυθμιζόμενη η ρίψη νερού με ισχυρή πίεση στο σημείο που προκαλείται το φράξιμο. Η ένταση των υδάτων καθαρίζει τους αγωγούς του φρεατίου αποτελεσματικά.

Ένας άλλος τρόπος απόφραξης είναι με τη χρήση ηλεκτροκίνητου περιστροφικού μηχανήματος ή αλλιώς ηλεκτρικής ατσαλίνας. Στην ουσία είναι ένα μεταλλικό σπειρωτό καλώδιο που εισέρχεται σε αγωγούς κάθε διαμέτρου. Με τη βοήθεια του μηχανήματος και τη σωστή χρήση του τεχνικού περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του και καθαρίζει τα τοιχώματα του σωλήνα. Η συγκεκριμένη λύση χρησιμοποιείται κυρίως στις πιο ευάλωτες σωληνώσεις της αποχέτευσης.

Η τελευταία μέθοδος που χρησιμοποιείται αφορά τις περιπτώσεις που οι ρίζες των δέντρων μπλοκάρουν τους αγωγούς των φρεατίων. Σε αυτό το ενδεχόμενο γίνεται χρήση ειδικών ριζοκοπτικών μηχανημάτων για να απομακρυνθούν οι ρίζες.

Μπορώ να πραγματοποιήσω μόνος μου το ξεβούλωμα του φρεατίου;

Δυστυχώς είναι αδύνατο να ξεβουλώσει κάποιος μόνος του ένα φρεάτιο. Για την απόφραξη θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα, εξειδίκευση στη χρήση τους όπως και ειδικά βυτιοφόρα οχήματα σε περίπτωση χρήσης υδροβολής. Η απόφραξη του σιφωνιού δεν μοιάζει με αυτή του νεροχύτη ή της λεκάνης που ως ένα βαθμό μπορούμε μόνοι μας να προσπαθήσουμε.

Γιατί να μας επιλέξετε για την απόφραξη φρεατίου

Η εταιρεία Αποφράξεις Γλυφάδα διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και εμπειρία για να αποφράξει κάθε βουλωμένο φρεάτιο. Αν η κατάσταση είναι έκτακτη μπορούμε να συνδράμουμε άμεσα και για όλο το 24ωρο. Έχουμε μεγάλη διαθεσιμότητα αντλιοφόρων οχημάτων, ριζοκοπτικών  μηχανημάτων και βυτιοφόρων φορτηγών ανά πάσα στιγμή. Αν το φρεάτιο είναι προβληματικό μπορούμε να σας παρέχουμε και προληπτική συντήρηση της αποχέτευσης