Καθαρισμός σιφωνιού τουαλέτας

Καθαρισμός σιφωνιού τουαλέτας, πως να το κάνετε

Ο καθαρισμός του σιφωνιού της τουαλέτας είναι με πολύ σημαντική εργασία που συνήθως δεν έχουμε υπόψιν μας. Το σιφώνι εκτός από τα λύματα που δέχεται εσωτερικά της αποχέτευσης, δέχεται και εξωτερικά από το πάτωμα του μπάνιου. Το σιφώνι του μπάνιου επιβάλλεται να είναι καθαρό γιατί μπορεί εκτός από το να βουλώσει, να γίνει εστία μικροβίων και να μυρίζει άσχημα. Επίσης τα γνωστά μυγάκια του μπάνιου αν δεν το ξέρατε γεννάνε και αναπαράγονται στο σιφώνι της τουαλέτας.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε έναν πολύ εύκολο τρόπο να καθαρίσετε μόνοι σας το σιφώνι με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.

Καθαρισμός σιφωνιού
Καθαρισμός σιφωνιού

Ο πιο εύκολος καθαρισμός του σιφωνιού

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι απορρυπαντικό πλυντηρίου, μαγειρική σόδα, μαλακτικό ρούχων ή ξύδι και ζεστό νερό. Από εργαλεία θα χρειαστούμε ένα κατσαβίδι, μια παλιά οδοντόβουρτσα και φυσικά γάντια. Ας δούμε τα βήματα.

Βήμα 1: Αδειάστε λίγη σόδα εξωτερικά του σιφωνιού και σιγά σιγά αρχίστε να το καθαρίζετε με τη βούρτσα. Θα δείτε πως πολύ κολλημένη σκόνη και βρωμιά θα φύγει καθαρίζοντας το. Έπειτα αδειάστε λίγο ζεστό νερό να παρασύρει τη βρωμιά εσωτερικά προς την αποχέτευσης.

Βήμα 2: Τοποθετήστε το κατσαβίδι ανάμεσα στα κενά του σιφωνιού και τραβήξτε το για να βγάλετε το καπάκι. Σε αυτή τη φάση θα δείτε εσωτερικά πόση βρωμιά έχει κρατήσει το σιφώνι. Φτιάξτε ένα μικρό μείγμα από σόδα και 2-3 κουταλιές απορρυπαντικού πλυντηρίου και αδειάστε το εσωτερικά του σιφωνιού.

Βήμα 3: Καθαρίστε τα τοιχώματα με την οδοντόβουρτσα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ρίχνετε νερό για να παρασύρει τη βρωμιά που ξεβγάζετε στην αποχέτευση. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δείτε πως το σιφώνι έχει καθαρίσει.

Βήμα 4: Μόλις τελειώσετε με την καθαριότητα αδειάστε λίγο μαλακτικό ρούχων ή λευκό ξύδι για να μυρίζει εξουδετερώσετε τυχόν μυρωδιές. Ρίξτε λίγο νερό και είστε έτοιμοι.

Η συγκεκριμένη διαδικασία καλό είναι να επαναλαμβάνεται 2-3 φορές τον χρόνο

Αν δεν προλάβατε και έχει φράξει το σιφώνι, καλέστε μας

Αν υπάρχει ήδη μεγάλο πρόβλημα και το σιφώνι δεν δουλέυει σωστά από τη συσσώρευση σκουπιδιών και λυμάτων μην το αφήσετε στην τύχη του. Αν βλέπετε συμπτώματα όπως υπερχείλιση και οσμές παρά τις προσπάθειες καθαρισμού που έχετε κάνει μάλλον χρειάζεστε την απόφραξη σιφωνιού.

Η εταιρεία Αποφράξεις Γλυφάδα μπορεί να σας καθαρίσει και αποφράξει το σιφώνι και κάθε σωλήνα της αποχέτευσης.