ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΜΕΣΑ: Ίσως το πιο δυσάρεστο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την αποχέτευση μας είναι προβλήματα στη τουαλέτα και πιο συγκεκριμένα στη λεκάνη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να πλημμυρίσει το μπάνιο και η λειτουργία της λεκάνης να μην είναι διαθέσιμη. Σε αυτή τη σελίδα θα πως βουλώνει η λεκάνη, πως μπορείτε μόνοι σας να το αντιμετωπίσετε αλλά και πότε να καλέσετε επαγγελματίες για το ξεβούλωμα της λεκάνης.

ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

Η λεκάνη της τουαλέτας βουλώνει κυρίως από αντικείμενα που δεν παρασύρονται στην αποχέτευση και παγιδεύονται στις σωληνώσεις. Ποια είναι όμως αυτά τα αντικείμενα που δημιουργούν την απόφραξη της λεκάνης;

  • Χαρτί υγείας
  • Πάνες, σερβιέτες
  • Αποτσίγαρα
  • Προϊόντα μπάνιου
  • Μωρομάντηλα
  • Κόπρανα
ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ - ΑΙΤΙΕΣ
ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ – ΑΙΤΙΕΣ

Η κακοτεχνίες και η κακή σχεδίαση του δικτύου μπορεί να είναι άλλος ένας σοβαρός λόγος για να βουλώσει η αποχέτευση σας. Στενοί σωλήνες, έντονες γωνίες στις ενώσεις των αγωγών, είναι μερικά στοιχεία που μπορεί να κάνουν πιο εύκολο το να βουλώσει η λεκάνη της τουαλέτας.

Επίσης η παλαιότητα του δικτύου σε συνδυασμό με την συνεχή χρήση της τουαλέτας δημιουργεί αδυναμία στη λειτουργία της αποχέτευσης και πιθανό φραγή.

Γιατί και πότε να καλέσετε επαγγελματίες για το ξεβούλωμα της λεκάνης

Οι λόγοι για να καλέσετε επαγγελματίες για το ξεβούλωμα της λεκάνης είναι λίγο πολύ προφανείς. Αρχικά η έκρυθμη λειτουργία της λεκάνης είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία μιας αποχέτευσης, γι’ αυτό πρέπει να τη διαφυλάξουμε.

Ο κίνδυνος να πλημμυρίσει η τουαλέτα με λύματα από τη λεκάνη είναι επίσης άλλο ένα κακό ενδεχόμενο. Σε αυτή τη περίπτωση επιβλαβή βακτήρια μπορεί να μολύνουν χώρους μέσα στο σπίτι. Αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο.

Τέλος αν προκύψει μια φορά απόφραξη της λεκάνης και δεν εξεταστούν ενδελεχώς οι αιτίες το πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσετε ξανά την ίδια κατάσταση. Η επιλογή των επαγγελματιών είναι η σωστή επιλογή αν θέλετε να μάθετε ποιο πραγματικά είναι το πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα και αξιόπιστα μέσα διάγνωσης μπορούμε να βρούμε τις αιτίες σε οποιοδήποτε βάθος της αποχέτευσης.

Αν έχετε δοκιμάσει όλους τους ερασιτεχνικούς τρόπους για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη αλλά δεν βρίσκετε τη λύση, απευθυνθείτε σε εξειδικευμένους τεχνικούς. Επίσης αν το βούλωμα της λεκάνης επαναλαμβάνεται από καιρό σε καιρό, σίγουρα διογκώνεται με πιθανό ρίσκο μια μεγάλη βλάβη στο αποχετευτικό σας δίκτυο.

Λύσεις και απαντήσεις για την απόφραξη της λεκάνης

Παρακάτω θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και θα σας δώσουμε συμβουλές που αφορούν όλα τα ζητήματα βουλωμένης λεκάνης. Αν τίποτα από τα παρακάτω δεν δώσει λύση στο πρόβλημα σας  καλέστε την εταιρεία Αποφράξεις Γλυφάδα.

Ξεβούλωμα λεκάνης με σύρμα ή κρεμάστρα
Ξεβούλωμα λεκάνης με σύρμα ή κρεμάστρα

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για το ξεβούλωμα της λεκάνης είναι με τη χρήση μιας συρμάτινης κρεμάστρας. Ισιώστε το σύρμα της κρεμάστρας με μια πένσα και λυγίστε την άκρη του διαμορφώνοντας ένα είδος μικρού γάντζου. Φορέστε τα γάντια σας και προσεκτικά εισχωρήστε το σύρμα στην αποχέτευση της λεκάνης. Στα σημεία που αντιλαμβάνεστε πως υπάρχει εμπόδιο στη φυσική επιφάνεια του σωλήνα προσπαθήστε να τα καθαρίσετε. Στο τέλος της επέμβασης αδειάστε 3 λίτρα καυτό νερό στην αποχέτευση να παρασύρει τα υπολείμματα και είστε έτοιμοι.

Load More

Μια πολύ εύκολη λύση για την απόφραξη της λεκάνης με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας είναι με τη χρήση μαγειρικής σόδας και λευκού ξυδιού. Τα βήματα είναι πολύ απλά. Γεμίστε μια κούπα με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι και αδειάστε το στη λεκάνη. Το μείγμα θα αρχίσει να ρευστοποιεί τα κολλημένα υπολείμματα που μπλοκάρουν τη σωλήνα της αποχέτευσης. 15 με 20 λεπτά αργότερα αδειάστε 3-4 λίτρα καυτό νερό στη λεκάνη να καθαρίσει εντελώς τη σωλήνα. Αν το πρόβλημα δεν λυθεί εντελώς επαναλάβετε τη διαδικασία.

Load More

Αν προσπαθήσετε να ξεβουλώσετε τη λεκάνη πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  • Φορέστε γάντια για να προστατευθείτε από μικρόβια και τυχόν χημικά προϊόντα
  • Αποφύγετε τη χρήση χημικών παρασκευασμάτων. Τα χημικά του εμπορίου είναι μια από τις αιτίες που προκαλούνται βλάβες στις σωληνώσεις ιδιαίτερα σε πιο παλιά δίκτυα. Επίσης είναι πολύ ανθυγιεινό να τα αναπνέουμε καθώς και πολύ κακό για το περιβάλλον.
  • Αν δεν ξεβουλώνει η λεκάνη μην χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό που δεν χειρίζεστε σωστά γιατί μπορεί να προκληθεί διαρροή και σοβαρός τραυματισμός του αγωγού της αποχέτευσης.

Load More

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο είναι πολύ πιθανό αν το φραγή δεν είναι βαθιά στην αποχέτευση. Η κόκα κόλα περιέχει φωσφορικό οξύ. Είναι γνωστό πως το συγκεκριμένο οξύ μπορεί να κάνει τρύπες στα δόντια μας καθώς διαβρώνει το σμάλτο. Με την ίδια λογική διαλύει τα λύματα που έχουν φράξει τη δίοδο του σωλήνα της λεκάνης. Καλό είναι να δώσετε τουλάχιστον δύο ώρες στη κόκα κόλα για να κάνει τη δουλειά της χωρίς να χρησιμοποιείσετε τη λεκάνη. Στο τέλος αδειάστε και 2-3 λίτρα καυτό νερό.

Load More

Scroll to Top