ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ – ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ ΑΜΕΣΑ: Η πύλη μεταξύ του νερού που αποστραγγίζεται στο σπίτι μας ή την επιχείρηση μας και της αποχέτευσης είναι το σιφώνι. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται πάντα σε καλή κατάσταση για την ομαλή λειτουργεία του δικτύου μας.

Παρακάτω θα δούμε γιατί δημιουργείται η απόφραξη του σιφωνιού, τι μπορείτε να κάνετε προληπτικά για να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα. Επίσης που κυμαίνονται οι τιμές και γιατί να επιλέξετε τους επαγγελματίες μας για το ξεβούλωμα του σιφωνιού. Τέλος η εταιρεία μας θα σας προτείνει κάποιες λύσεις για να λύσετε μόνοι σας το πρόβλημα.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΙΦΩΝΙΟΥ
ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Σιφώνια υπάρχουν σε πολλά σημεία στη κατοικία μας ή την επιχείρηση μας. Σε αυτή την ενότητα θα εξετάσουμε σε ποια σημεία χρειαζόμαστε απόφραξη του σιφωνιού. Ποιοι είναι οι λόγοι που βουλώνουν και ποια είναι τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να τηρούμε για να μην βουλώσει ποτέ το σιφώνι.

Σε ποια σημεία χρειαζόμαστε απόφραξη – ξεβούλωμα του σιφωνιού

Όπως είπαμε νερά αποστραγγίζονται σε πολλά μέρη στο σπίτι μας. Τα κυριότερα είναι:

  • Στον νιπτήρα μπάνιου
  • Στον νεροχύτη της κουζίνας
  • Στη μπανιέρα
  • Στο δάπεδο του μπάνιου
  • Στο δάπεδο του μπαλκονιού

Η κάθε περίπτωση έχει και τις ιδιαιτερότητες της. Τι σημαίνει αυτό, ότι οι λόγοι που βουλώνουν τα σιφώνια είναι διαφορετικοί. Ας δούμε ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που βουλώνουν τα σιφώνια.

Τι προκαλεί την απόφραξη του σιφωνιού και τι να προσέχετε

Τα υλικά που προκαλούν την απόφραξη του σιφωνιού είναι τα λίπη, υπολείμματα τροφής, τρίχες, χαρτί, είδη μπάνιου, σκόνη, χώμα, φύλλα δέντρα και η λίστα συνεχίζεται. Έτσι πρέπει να μην ρίχνουμε σκουπίδια και μικροαντικείμενα στην αποχέτευση, γιατί με τον καιρό στερεοποιούνται και φράζουν το σιφώνι.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ - ΑΙΤΙΕΣ
ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ – ΑΙΤΙΕΣ

Επίσης η χρήση χημικών του εμπορίου είναι άλλη μια αιτία που τα σιφώνια με τον καιρό μας δίνουν προβλήματα. Τα χημικά διαβρώνουν τα υλικά κατασκευής του σιφωνιού και υπονομεύουν τη λειτουργία τους. Τη συγκεκριμένη λύση δεν τη προτείνουμε γενικώς για την απόφραξη της αποχέτευσης.

Η παλιά κατασκευή του σιφωνιού είναι άλλη μια αιτία που μπορεί να έχουμε πρόβλημα όπως και οι παλαιότερες βλάβες.

Προληπτικά μπορούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ρίχνουμε ζεστό νερό στην αποχέτευση και να αδειάζουμε καλά τα υπολείμματα τροφών από τα πιάτα στα σκουπίδια. Να μην ρίχνουμε τρίχες χαρτί και προϊόντα καλλωπισμού στα σιφώνια του μπάνιου και να τοποθετούμε προστατευτικό φίλτρο στο σιφώνι.

Γιατί να μας επιλέξετε για το ξεβούλωμα του σιφωνιού & χρήσιμες συμβουλές

Οι λόγοι για να επιλέξετε την εταιρεία Αποφράξεις Γλυφάδα είναι η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Θα εξετάσουμε σε βάθος το πρόβλημα και θα φροντίσουμε για την μόνιμη επίλυση του. Έχοντας ως αρωγό την εμπειρία δεκαετιών, το πολύ έμπειρο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό μας αλλά και την συμβουλευτική υποστήριξη που σας παρέχουμε, ξεχωρίζουμε στον κλάδο.

Με πρακτικές τεχνολογικές προσθήκες στο οπλοστάσιο των υπηρεσιών αποφράξεων και γενικά αποχετευτικών δικτύων ξεχωρίζουμε στον κλάδο.

Το κόστος απόφραξης του σιφωνιού κυμαίνεται μεταξύ 40 και 50 ευρώ. Ρόλο στη τελική τιμή παίζει το είδος του σιφωνιού καθώς και οι λόγοι που έχει βουλώσει. Επίσης πολλές φορές το κατά το ξεβούλωμα του σιφωνιού μπορεί να ανακαλύψουμε βαθύτερα προβλήματα στην αποχέτευση.

Load More

Εφαρμόστε τη βεντούζα στο στόμιο του σιφωνιού. Καλό είναι πριν τη τοποθετήσετε να είναι στεγνός ο νιπτήρας ή η μπανιέρα. Έπειτα τρέξτε λίγο νερό για να ανέβει λίγο η στάθμη και να δημιουργήσει κενό αέρος στο σιφώνι. Μετά με διαδοχικές κινήσεις αρχίστε να πάλετε τη βεντούζα πάνω κάτω. Στο τέλος  αδειάστε καυτό νερό στο σιφώνι για να παρασύρει ότι μπαίνει εμπόδιο στην ομαλή απορρόφηση του νερού.

Load More

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΙΦΩΝΙΟΥ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ
ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΙΦΩΝΙΟΥ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Φτιάξτε σε μια κούπα ένα μείγμα που περιέχει ισόποσα αλάτι και λευκό ξύδι. Αδειάστε προσεκτικά το μείγμα στο σιφώνι της αποχέτευσης και δώστε του 20 λεπτά να λειτουργήσει. Καλό είναι να το καλύψετε με ένα πανί. Θα δείτε ότι το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει κάτι που σημαίνει πως αρχίζει να διαβρώνει όλα τα υλικά που έχουν στερεοποιηθεί στο σιφώνι. Στο τέλος αδειάστε 2-3 λίτρα καυτού νερού για να παρασύρει τα υπολείμματά στην αποχέτευση.

Load More

Scroll to Top