Τα βουλωμένα φρεάτια είναι ο λόγος που έχουμε πλημμύρες

Οι πόλεις αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα σε περιπτώσεις έντονης βροχής διαχρονικά. Η ελαχιστοποίηση δασικών εκτάσεων που συγκρατούν τα νερά είναι μια σημαντική αιτία που αντιμετωπίζουμε προβλήματα πλημμύρας. Από τη στιγμή όμως που αυτό είναι δεδομένο πρέπει κάποια πράγματα που αφορούν τη διαχείριση του βρόχινου νερού να δουλεύουν σωστά. Ο κυριότερος λόγος που έχουμε πλημμύρες στην πόλη είναι τα βουλωμένα φρεάτια. Ας δούμε γιατί.

Πόσο σημαντικό είναι να δουλεύει σωστά το κεντρικό δίκτυο

Η κατάσταση του κεντρικού δικτύου είναι το πιο σημαντικό ζήτημα σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων. Η κεντρική αποχέτευση της πόλης απορροφάει τα νερά και τις λάσπες που παράγει η βροχή και τα αποβάλλει χωρίς να σημειωθούν ζημιές στους δρόμους, σε κατοικίες και κτίρια. Η πύλη μεταξύ του βρόχινου νερού και της κεντρικής αποχέτευσης είναι τα φρεάτια.

Είναι προφανές πως αν τα φρεάτια του κάθε δήμου είναι βουλωμένα δεν θα απορροφήσουν τα νερά. Αντιθέτως μπορεί να επιδεινωθεί η μη ομαλή λειτουργία της αποχέτευσης και μαζί και το δίκτυο της δικής σας κατοικίας ή επιχείρησης.

Βουλωμένο φρεάτιο
Βουλωμένο φρεάτιο

Ποια είναι η ευθύνη του κράτους και τι έχει αλλάξει

Η συντήρηση και ο καθαρισμός του γενικού δικτύου είναι καθήκον του δημοσίου. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα θολό τοπίο όσον αφορά πιθανές ζημιές που προέρχονται από παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού. Οι αποζημιώσεις στο παρελθόν γινόταν ένα θέμα των ιδιωτών και των ασφαλιστικών εταιριών. Το αποτέλεσμα ήταν ο ιδιώτης να πλήρωνε εταιρείες για άντληση των υδάτων και να δίνει αγώνα να αποζημιωθεί από κάποιον.

Ωστόσο με νόμο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών(2013) το κράτος πλέον οφείλει να αποζημιώνει τους ιδιώτες. Αυτό ισχύει αν ο λόγος που ο πολίτης αντιμετώπισε υλικές ζημιές, απώλειες εμπορευμάτων ή απώλειες φυσικών προσώπων, οφείλεται σε βουλωμένα φρεάτια που ο δήμος παρέλειψε να αποφράξει ή καθαρίσει.

Αν έχετε πρόβλημα στο δίκτυο και ο δήμος σας αδρανεί, καλέστε μας

Τα προβλήματα πλημμύρας δεν μπορούν να περιμένουν, αν υπάρχει έκτακτο περιστατικό η εταιρεία Αποφράξεις Γλυφάδα είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλα τα νότια προάστια. Επίσης αν έχετε βουλωμένα φρεάτια στη γειτονιά σας καλέστε μας να τα αποφράξουμε.

Scroll to Top