ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Ο νεροχύτης της κουζίνας είναι ένας ίσως ο πιο σημαντικός νεροχύτης στο σπίτι σας. Εμείς είμαστε κοντά σας όλο το 24ωρο για να πραγματοποιήσουμε ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ της κουζίνας σας και να σας δώσουμε συμβουλές. Όταν ένας σωλήνας νεροχύτη κουζίνας είναι βουλωμένος, μπορεί να αποτρέψει τη σωστή αποστράγγιση του νερού.

 • Το φράξιμο του νεροχύτη της κουζίνας συνήθως προκαλείται από λίπος, υπολείμματα φαγητού ή υπολείμματα σαπουνιού που έχουν σκληρυνθεί και προκαλούν το φράξιμο στον σωλήνα αποχέτευσης της κουζίνας.
 • Όταν παρατηρήσετε ότι λιμνάζει νερό στον νεροχύτη της κουζίνας σας καταλαβαίνετε ότι έχει βουλώσει η αποχέτευση της κουζίνας. Μερικές φορές μπορείτε ακόμη και να ακούσετε τον νεροχύτη της κουζίνας να γουργουρίζει ή να βγάζει φυσαλίδες καθώς στραγγίζει αργά.
 • Το φράξιμο του νεροχύτη της κουζίνας ενδεχομένως να επιδεινώνεται εάν υπάρχει σκουπιδοφάγος κάτω από το σωλήνα της κουζίνας, επειδή δημιουργείται μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας που οδηγεί σε ακατάλληλη χρήση των αποχετεύσεων.
ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΒΛΑΧΟΣ

Η εταιρεία «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ» επεμβαίνει στη ΓΛΥΦΑΔΑ

24 ώρες / 365 ημέρες

Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας μπορούν να ανταποκριθούν στις αποχετευτικές σας ανάγκες ταχύτατα και οικονομικά! Πραγματοποιούμε αποφράξεις από το 1978. Στην περιοχή της Γλυφάδας έχουμε ενεργήσει σε πολλαπλές αποχετευτικά προβλήματα σε όλλα τα είδη των αποχετεύσεων. Τα πλήρως εξοπλισμένα κινητά συνεργεία του στόλου μας επιχειρούν σε όλα τα Νότια προάστια και επεμβαίνουν άμεσα μετά την κλήση σας.

Πως πραγματοποιούμε ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Αρχικά ελέγχουμε την αιτία και το βάθος του προβλήματος. Αν το βούλωμα είναι σχετικά επιφανειακό δοκιμάζουμε απλές μεθόδους όπως με ένα έμβολο (βεντούζα). Αν είναι κάτι πιο βαθύ ή/και πιο σκληρό χρησιμοποιούμε ατσαλίνα (αναφέρεται και ως φίδι αποχέτευσης). Σε δύσκολες περιπτώσεις επιλέγουμε την ηλεκτρονηχανική ατσαλίνα.

Ίσως, χρειαστεί να ανοίξουμε το σιφώνι για να το καθαρίσουμε καλά. Επίσης, ένα από τα εξελιγμένα εργαλεία είναι το πιεστικό υδροβολής το οποίο εισέρχεται σε μεγάλο βάθος και καθαρίζει πλήρως ακόμη και τα πιο αμομακρυσμένα σημεία της αποχέτευσης της κουζίνας.

Διαθέτουμε αρκετά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούμε ανάλογα με την περίπτωση. Δεν χρησιμοποιούμε όμως ΠΟΤΕ ΧΗΜΙΚΑ.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΒΛΑΧΟΣ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ

Σημάδια ότι έχετε βουλωμένο νεροχύτη κουζίνας

Όταν έχετε βρώμικα πιάτα να πλύνετε, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να σας απασχολήσει είναι ένας βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας. Μάθετε πως θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα μιας βουλωμένης αποχέτευσης ώστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.

Στάσιμο νερό

 • Το στάσιμο νερό στο νεροχύτη σας είναι ένα φανερό σημάδι ότι έχετε βουλωμένη αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας.
 • Εάν ο νεροχύτης σας έχει αργή αποστράγγιση, φεύγει το νερό αργά, υποδεικνύει ότι υπάρχει μερική απόφραξη στην αποχέτευση η οποία καλό είναι να αντιμετωπισθεί άμεσα πριν το μπλοκάρισμα γίνει ολικό.

Διαρροή

 • Τα φράγματα αποχέτευσης μπορεί να προκαλέσουν διαρροές στις αποχετεύσεις της κουζίνας που συνήθως βρίσκονται κάτω από το νεροχύτη. Επειδή το νερό δεν έχει πού να πάει, θα προκαλέσει διαρροή των σωλήνων στα σημεία που υπάργουν φθορές στις σωληνώσεις.
 • Εάν παρουσιαστεί διαρροή, βάλτε έναν κουβά κάτω από τον νεροχύτη σας για να αποφύγετε τυχόν ζημιά από το νερό.

Θόρυβος

 • Σίγουρα έχετε φράξιμο εάν ακούτε βουητό ή γάργαρο ήχο όταν αποστραγγίζεται το νερό ή προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το σκουπιδοφάγο σας.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ – Αιτίες βουλώματος και ξεβούλωμα

Ο νεροχύτης της κουζίνας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα νουαταλώμ που αντιμετωπίζουμε. Έχουμε τη γνώση να κάνουμε πλήρη ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ, αλλά καταλαβαίνουμε επίσης γιατί εμφανίζονται βουλώματα. Τα περισσότερα φράγματα προκαλούνται από το ίδιο πράγμα, εδώ είναι μερικοί λόγοι για έναν βουλωμένο νεροχύτη.

Πως βουλώνει ο νεροχύτης της κουζίνας

Σκουπιδοφάγος

 • Η απόρριψη απορριμμάτων είναι η πιο κοινή αιτία απόφραξης του νεροχύτη, καθώς πολλοί καταναλωτές βάζουν διάφορα αντικείμενα στις αποχετεύσεις τους που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές.
 • Μπορεί να υπάρχουν κομμάτια από περιτυλίγματα τροφίμων, χαρτοπετσέτες και ακόμη περισσότερα κολλημένα στον σκουπιδοφάγο προκαλώντας φράξιμο ή συσσώρευση.

Αποχέτευση νεροχύτη

 • Εάν δεν χρησιμοποιείται το κατάλληλο πώμα αποστράγγισης, θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά αμυλούχα τρόφιμα, όπως φλούδες πατάτας και ζυμαρικά να μπουν στην αποχέτευση, προκαλώντας φράξιμο.
 • Ποτέ μην ρίχνετε λίπος στην αποχέτευση σας, αντίθετα ρίξτε το λίπος σε ένα δοχείο και πετάξτε το στα ειδικά σημεία συλλογής μαγειρικών λιπών εάν υπάρχουν στην περιοχή σας ή στον κάδο απορριμμάτων.
 • Χρησιμοποιήστε φυτικό σαπούνι φιλικό, το σαπούνι που χρησιμοποιείτε πιθανότατα περιέχει ζωικό λίπος, το οποίο με τη σειρά του συσσωρεύεται ως λίπος. Αυτή η συσσώρευση θα φράξει την αποχέτευση της κουζίνας με την πάροδο του χρόνου.

Απόβλητα Τροφίμων

 • Τα υπολείμματα φαγητού είναι μια συνηθισμένη αιτία για βουλωμένους νεροχύτες κουζίνας! Τα ινώδη τρόφιμα, όπως το φλοιό καλαμποκιού και το σέλινο είναι γνωστό ότι φράζουν την αποχέτευση σας.
 • Είτε πρόκειται για αμυλούχα τρόφιμα είτε για ινώδεις τροφές, φροντίστε να πετάξετε όλα τα σωματίδια τροφής στα σκουπίδια και να καθαρίσετε από τροφές σωστά τα πιάτα πριν τα πλύνετε στον νεροχύτη.
 • Μην ρίχνεται ποτέ μαγειρικά λάδια ή λίπος στην αποχέτευση καθώς θα σκληρύνουν και θα προκαλέσουν φράξιμο της αποχέτευσης της κουζίνας με την πάροδο του χρόνου.

Κατεστραμμένοι σωλήνες

 • Ένα διαβρωμένο σιφώνι ή σωλήνας σε σχήμα αγκώνα μπορεί να προκαλέσει φράξιμο ή αργή αποστράγγιση του νεροχύτη.
 • Εάν δεν αφαιρεθεί το λίπος ή τα σάπια τρόφιμα, τα σιφώνια στον νεροχύτη σας μπορεί να καταστραφούν. Ελέγξτε τους σωλήνες κάτω από το νεροχύτη για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ – Πώς να ξεβουλώσετε έναν νεροχύτη κουζίνας;

Μια βουλωμένη αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας μπορεί να είναι ενοχλητική, ειδικά όταν σας εμποδίζει να εκτελέσετε οποιεσδήποτε καθημερινές εργασίες. Υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη της κουζίνας σας.

Πείτε ΟΧΙ στα υγρά καθαριστικά αποχέτευσης

 • Μην χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά αποχέτευσης καθώς σκληρές τοξικές ουσίες. Εάν έχετε μεταλλικούς σωλήνες, τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν φθορές μέσα στους σωλήνες.
 • Αυτές οι καυστικές χημικές ουσίες ίσως προκαλέσουν βλάβη σε εσάς και την οικογένειά σας, καθώς μπορεί να απελευθερώσουν τοξικές ουσίες που είναι βλαβερές για το δέρμα και το αναπνευστικό.

Ξύδι και μαγειρική σόδα

 • Το ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι ιδανικά για να καθαρίσετε τις ήπια βουλωμένες αποχετεύσεις! Αυτά τα είδη οικιακής χρήσης είναι μια φυσική εναλλακτική λύση στη χρήση χημικών καθαριστικών αποχέτευσης.
 • Η αντίδραση του λευκού ξιδιού και ενός φλιτζάνι μαγειρική σόδα παράγει διαφορετικές χημικές ουσίες που ονομάζονται διττανθρακικό νάτριο και διοξείδιο του άνθρακα.
 • Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το ξύδι (το λευκό αποσταγμένο ξύδι είναι η καλύτερη επιλογή), και στη συνέχεια ρίξτε αμέσως την βουλωμένη αποχέτευση του νεροχύτη σας, η οποία θα δημιουργήσει μια αντίδραση που μπορεί να καθαρίσει το μπλοκάρισμα.

Ζεστό νερό

 • Μπορείτε επίσης να ξεβουλώσετε έναν νεροχύτη κουζίνας ρίχνοντας ζεστό νερό στην αποχέτευση του νεροχύτη.
 • Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα για να βράσετε το νερό και στη συνέχεια ρίξτε προσεκτικά το ζεστό νερό στην αποχέτευση. Βεβαιωθείτε ότι ρίχνετε όλο το βραστό νερό απευθείας στην αποχέτευση.
 • Εάν πρόκειται απλώς για ένα μικρό φράγμα, το βραστό νερό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να χαλαρώσετε τα υπολείμματα, ώστε να καθαριστεί το φράγμα της αποχέτευσης στη μπανιέρα σας.

Ατσαλίνα ή φίδι αποστράγγισης

 • Ένα φίδι αποστράγγισης, γνωστό και ως κοχλίας αποστράγγισης, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν σωματιδίων τροφής που έχουν κολλήσει στο σιφώνι για να καθαρίσει το μπλοκάρισμα.
 • Ένα κουλουριασμένο σπειροειδές φίδι είναι ένας τύπος φιδιού αποστράγγισης που μπορεί να φτάσει κάτω στην αποχέτευση και να βγάλει τυχόν υπολείμματα τροφής.
 • Μην χρησιμοποιείτε μια αυτοσχέδια επιλογή από οικιακά είδη όπως μια συρμάτινη κρεμάστρα. Μια συρμάτινη κρεμάστρα δεν φτάνει μακριά και η κακή χρήση μπορεί να κολλήσει στο σιφώνι προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά.

Βεντούζα

 • Μια απλή μέθοδος στο σπίτι για να αποφράξετε την αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας είναι να χρησιμοποιήσετε μία βεντούζα!
 • Αρχικά, αφαιρέστε όσο περισσότερο στάσιμο νερό μπορείτε για να αποκτήσετε σωστή πρόσβαση στο άνοιγμα αποχέτευσης.
 • Δημιουργήστε μια σφιχτή σφράγιση γύρω από το άνοιγμα αποστράγγισης. Εάν έχετε διπλό νεροχύτη από την άλλη πλευρά, κλείστε κι εκεί το πώμα πριν αρχίσετε να βυθίζετε τη βεντούζα πάνω κάτω.
 • Αρχίστε να βυθίζετε και δείτε αν το νερό στραγγίζει εύκολα. Αν ναι, η δουλειά σου τελείωσε!

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ – Συχνές ερωτήσεις – FAQ

Γιατί μυρίζει ο νεροχύτης μου σαν σάπιο αυγό;

Ένας δύσοσμος νεροχύτης προκαλείται συνήθως από βακτήρια που συσσωρεύονται από τα λίπη και τα τρόφιμα τα οποία πέφτουν μέσα στην αποχέτευση. Αυτά στη συνέχεια κολλάνε στους σωλήνες προκαλώντας τη γνωστή μυρωδιά σάπιου αυγού.

Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα μιας βουλωμένης αποχέτευσης νεροχύτη;

Το πρώτο πρόβλημα που είναι πιθανό να παρατηρήσετε είναι η αργή αποστράγγιση. Όταν ανοίγετε τη βρύση, το νερό θα αργεί να κατεβαίνει στην αποχέτευση. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, εάν αυτό δεν επιλυθεί, το νερό θα αρχίσει να ανεβαίνει και η αποστράγγιση τελικά θα σταματήσει εντελώς.

Πώς να ξεβουλώσετε έναν νεροχύτη κουζίνας με λιμνάζοντα νερά;

Αφαιρέστε το στάσιμο νερό από τον νεροχύτη με ένα φλιτζάνι ή ένα μπολ. Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι για να σπρώξετε τη σκόνη προς την αποχέτευση, εάν χρειάζεται. Ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι στο άνοιγμα της αποχέτευσης. Τοποθετήστε ένα πώμα ή κάλυμμα στην αποχέτευση για να σφραγίσετε το άνοιγμα. Περιμένετε μισή ώρα, βγάλτε το πώμα και δοκιμάστε αν ελευθερώθηκε η ροή του νερού.

Γιατί το νερό του νεροχύτη μου μπαίνει στο μπάνιο μου;

Εάν τα λύματα από την κουζίνα σας αναβλύζουν στη μπανιέρα σας, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει φράγμα κάπου μέσα στις αποχετεύσεις, πιο βαθιά από την οπή αποστράγγισης. Ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιού σας, το βούλωμα θα μπορούσε να είναι στην πρώτη φάση, που συνδυάζει την κουζίνα με τη μπανιέρα σας, ή πιο κάτω προς τον κεντρικό αγωγό του σπιτιού.