Αγωγοί ομβρίων υδάτων

Αγωγοί ομβρίων υδάτων

Η Γλυφάδα είναι ίσως η καλύτερη παραλιακή πόλη της Αθήνας. Απέχει από το κέντρο της πρωτεύουσας μόλις 15 χιλιόμετρα. Aυτό την καθιστά έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για πολλούς τουρίστες.

Στις αρχές του 1900 σχεδόν ολόκληρη η παραλία της Γλυφάδας ήταν πευκόφυτη και ακατοίκητη. Μόνο το μικρό ξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου υπήρχε στην περιοχή καθώς και ένα πανδοχείο που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά σαν καταφύγιο οι κυνηγοί. Η Άνω Γλυφάδα και ειδικότερα η περιοχή της Τερψιθέας, ήταν γεμάτη στάνες και βοσκοτόπια, χωρίς πράσινο παρά μόνο χωματόδρομους και επιπλέον χωρίς φως και νερό. Μια αποκομμένη περιοχή δηλαδή. Παρέμεινε έτσι μέχρι το 1933 όπου με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Αθανάτου και μέσω της εφημερίδας του «ελεύθερος άνθρωπος», δόθηκαν μέσω κουπονιών και ενός μικρού χρηματικού αντίτιμου, κάποια κομμάτια γης. Επίσης, από το 1924 η πώληση Γλυφαδιώτικης γης σε οργανωμένους επαγγελματικούς συλλόγους προσέλκυσε πολλούς δικηγόρους. Έτσι προέκυψε και η συνοικία «Δικηγορικά».

Αργότερα δημιουργήθηκαν και οι υπόλοιπες περιοχές που απαρτίζουν την πόλη. Εκτός από την Τερψιθέα που ήδη αναφέραμε, αυτές είναι η Αιξωνή, το Πυρνάρι και η Ευρυάλη.
Από εκείνα τα χρόνια μέχρι σήμερα η πόλη της Γλυφάδας εξελίχθηκε σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Ελλάδας. Μοντέρνες πολυκατοικίες, μικρές βίλες, γήπεδα γκολφ και τένις, πολυκαταστήματα και ακριβά εμπορικά υπάρχουν σήμερα στη Γλυφάδα. Επίσης, η πόλη διαθέτει πολλά κέντρα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, ταβερνάκια αλλά και ακριβά εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, ξενοδοχεία, καφέ και μπυραρίες.

Αγωγοί ομβρίων υδάτων

Τα τελευταία χρόνια ο δήμαρχος της Γεώργιος Παπανικολάου έδωσε μεγάλη έμφαση και στην ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων. Ανακαίνισε σχεδόν όλες τις παιδικές χαρές και τις εμπλούτισε με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες κατασκευές. Ωστόσο να μην παραλείψουμε ότι επί δημαρχίας του ασχολήθηκε και με τους αγωγούς όμβριων υδάτων, ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα στην πόλη.

Αγωγοί ομβρίων υδάτων - Αποφράξεις Γλυφάδα
Αγωγοί ομβρίων υδάτων

Πάνω από δέκα ρέματα, τα οποία πηγάζουν από τον Υμηττό, καταλήγουν στη Γλυφάδα και όλα έχουν χτιστεί. Ούτε ένα δεν καταλήγει στη θάλασσα, αντίθετα, τα περισσότερα σταματούν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να διαχέονται στην πόλη, πλημμυρίζοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Η παντελής ανυπαρξία και πρόβλεψη διευθέτησης των ρεμάτων, σε συνδυασμό με την έλλειψη ολοκληρωμένου δικτύου ομβρίων υδάτων, τη διεξαγωγή πρόχειρων και προσωρινών αντιπλημμυρικών έργων και το πέρασμα του τραμ από την περιοχή χωρίς να γίνουν τόσα χρόνια τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, είχε τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής, που με κάθε δυνατή βροχή «πνίγεται».

Η εταιρεία μας

Εδώ να αναφέρουμε το πόσο σημαντική είναι η προσφορά της εταιρείας αποφράξεις Γλυφάδα, για την ομαλή λειτουργία της πόλης. Εξοπλισμένη με τα καλύτερα και πιο σύγχρονα μηχανήματα της αγοράς προσφέρει πραγματικά πολύτιμη βοήθεια. Διαθέτει πολύ καλά εκπαιδευμένα συνεργεία και αναλαμβάνει ακόμη και την πιο δύσκολη περίπτωση απόφραξης με απόλυτη επιτυχία.

Λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, Κυριακές και αργίες, ολόκληρο το 24ωρο. Είναι κοντά σας μόλις λίγα λεπτά αφού καλέσετε στο τηλεφωνικό της κέντρο, πάντα έτοιμη να εξυπηρετήσει κάθε σας ανάγκη και να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αποφράξεις για:

  • Βουλωμένες αποχετεύσεις, φρεάτια, σιφόνια, υδρορροές και κάθετες στήλες κτηρίων
  • Επιθεώρηση των αποχετευτικών αγωγών και δικτύων με κάμερα
  • Αντλήσεις υδάτων από κάθε χώρο
  • Καθαρισμούς και συντηρήσεις αποχετεύσεων